Suri laulja George Michael (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Michael.
George Michael. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

Laulja George Michael lahkus pühapäeval 53-aastaselt meie seast, teatas artisti esindaja.

«Suure kurbusega saame kinnitada, et meie armastatud poeg, vend ja sõber George lahkus rahulikult oma kodus jõulude ajal,» teatas tema publitsist avalduses.

Esindaja sõnul lahkus laulja piinu kannatamata oma kodus. Politsei sõnul pole põhjust kuritegu kahtlustada. Staari kauaaegne mänedžer Michael Lippman ütles Billboardile, et laulja suri arvatavasti südamepuudulikkuse tõttu.

George Michael (1963–2016) alustas oma karjääri 1980. aastatel kollektiivis Wham!, pärast mida jätkas oma lauljateed sooloartistina.

Michael müüs lauljakarjääri jooksul üle 100 miljoni albumi. Ta on üks Briti enimmüüdumaid artiste, Billboard on paigutanud Michaeli kõigi aegade edukamate artistide edetabelis 40. kohale. Michael võitis oma 30-aastase karjääri jooksul hulgaliselt auhindu, sealhulgas kaks Grammy auhinda ja kaks parima briti meeslaulja tiitlit.

George Michael avaldas kokku viis sooloalbumit: «Faith», «Listen Without Prejudice Vol. 1», «Older», «Songs From the Last Century» ja «Patience». Tema soolokarjääri debüütalbumit «Faith» müüdi maailmas üle 20 miljoni eksemplari.

Aastaid võitles artist uimasti- ja alkoholisõltuvusega. 2011. aastal katkestas laulja mitu kontserti, et ravida kopsupõletikku. Ta raviti terveks Viini haiglas ja ta tunnistas hiljem, et tema seisund oli olnud eluohtlik.

Muusikalise duo Wham! teine liige, Andrew Ridgeley kirjutas Twitteris, et on leinast murtud. Ridgeley jagas Michaeli varasemat tsitaati, kus Michael ütleb: «Ma jätkuvalt usun, et muusika on üks suuremaid kingitusi, mille jumal inimesele andis.» Ridgeley märgib: «Jumal seda ei andnud, sina andsid, mu sõber.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles