Aja auk. Ministry kohtub William Burroughsiga (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Burroughs
William Burroughs Foto: Kuvatõmmis

Nine Inch Nails on nimetanud Ministryt oma suurimaks eeskujuks. Nihilismibändi Ministry plaati «Land of Rape & Honey» (1988) loetakse industriaali «Never Mind The Bollocksiks» ja müüsid nad sadade tuhandete kaupa plaate juba 80ndatel, kuid läbimurre peavoolu toimus ikkagi 1992. aasta plaadiga «Psalm 69», mida osteti miljon.

Al Jourgensen, kes on Ministry, plaadi tegemisest küll suurt ei mäleta, sest oli sel ajal kogu aeg pilves. Plaadifirma Sire tahtis suurt hitti. Kõikjal kiibitsesid mingid promoinimesed, et rahvale midagi kurgust alla suruda. Alternatiivne muusika, mille peale kümme aastat varem naerdi, oli äkki kõikjal. Raha liikus nii obstsöönses koguses, et 20-dollaristega pühiti tagumikku.

Plaadifirma oli eraldanud «Psalmi» jaoks 750 000 dollarit. Ministry sai firmast iga nädal raha, mis kulus peamiselt narkootikumidele. 1000 dollarit päevas, sest «söögikordi» oli kümme. Stuudios lindistati lihtsalt tundide kaupa valget müra.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles