Kuldgloobusel saatis suur edu muusikali «La La Land»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «La La Land».
Kaader filmist «La La Land». Foto: SCANPIX

Tänavuse filmiauhinna Kuldgloobuse jagamisel saatis pühapäeval suur edu muusikali «La La Land: California unistused», mis võitis rekordilised seitse Kuldgloobust.

Linateos kandideeris seitsmele Kuldgloobusele ja võitis neist kõik, sealhulgas ka parima komöödia- ja muusikalifilmi nimetuse. Parimaks näitlejannaks komöödia ja muusikali kategoorias nimetati Emma Stone rolli eest samas filmis.

Parimaks draamafilmiks peeti linateost «Kuuvalgus» («Moonlight»).

Parimaks draamanäitlejaks hindas žürii Casey Afflecki linateoses «Manchester by the Sea» ja näitlejannaks Isabelle Hupperti filmis «Elle».

Parima meeskõrvalosa eest tunnustati Aaron Taylor-Johnsoni rolli eest põnevusfilmis «Ööloomad» («Nocturnal Animals»).

Parima naiskõrvalosa tiitli sai Viola Davis näitlejatöö eest linateoses «Hidden Figures».

Parimaks filmimuusikaks tunnistati Justin Hurwitzi looming filmile «La La Land: California unistused» («La La Land») ja parimaks lauluks  samas linateoses kõlav pala «Tähtede linn» («City of Stars»).

«La La Land: California unistused» võitis auhinna ka parima stsenaariumi eest ning parimaks meesnäitlejaks komöödia ja muusikali kategoorias peeti samas filmis mänginud Ryan Goslingi.

Parimaks animatsiooniks nimetati «Zootropolis» ja parimaks võõrkeelseks filmiks režissöör Paul Verhoeveni «Elle».

Parima mees- ja naiskõrvalosatäitja auhinna rolli eest minisarjas või telefilmis said «The Night Manageris» mängivad Olivia Colman ja Hugh Laurie. Parimaks meesnäitlejaks samas kategoorias peeti samas sarjas mängivat Tom Hiddlestoni.

Parimaks draamaseriaaliks tunnistati «The Crown» ja parimaks draamaseriaali naisosatäitjaks seal mängiv Claire Foy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles