Ester Mägi tähistab homme 95. sünnipäeva

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Mägi
Ester Mägi Foto: Kuvatõmmis

10. jaanuaril kell 19 toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis helilooja Ester Mägi 95. juubelisünnipäevale pühendatud kontsert.

Ester Mägi teosed on ligi seitsekümmend aastat kujundanud meie muusikamaailma, rikastades seda paljude helitöödega. Tema muusika on tunnetuslikult oma, me südametele ja juurtele lähedal. Juubelikontserdil kõlavad helindid kuuluvad helilooja küpseimate viljade aega ning esindavad koosseisudelt küllap tema lemmikvaldkondi – erinevate värvidega kammer- ja koorimuusikat.

Tunniajasel kontserdil esinevad Helen Lokuta, Mati Turi, Martti Raide, Urmas Vulp, Aare Tammesalu, Andres Uibo, Peep Lassmann, keelpillikvartett Prezioso ja Estonia Seltsi segakoor Heli Jürgensoni dirigeerimisel. Esitamisele tuleb valik kammer- ja koorimuusikat. Nii kõlavad kontserdil näiteks 2016. aastal helilooja enda keelpillikvartetile seatud «Vesper», «Lapimaa joiud», «Siin mu rõõmumaa», «Hommik Tehumardil», aga ka mitmed teised Ester Mägi teosed.

Kontserti korraldab Eesti Interpreetide Liit koostöös Eesti Heliloojate Liidu ja Eesti Kooriühinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles