Hiilgav ja raisatud võimalus suurepärase ulmefilmi tegemiseks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kallis, me peame selle enne ära koristama, kui meeskond 90 aasta pärast ärkab ja pahandama hakkab!" Chris Pratt ja Jennifer Lawrence filmis "Reisjad"
"Kallis, me peame selle enne ära koristama, kui meeskond 90 aasta pärast ärkab ja pahandama hakkab!" Chris Pratt ja Jennifer Lawrence filmis "Reisjad" Foto: outnow.ch

Kas Robinson Crusoed mäletate? Daniel Defoe seadis oma romaani kangelase üksikul saarel sisse nii, et see võiks olla kella üheksast viieni tööl käiva eestlase unistuste puhkusepakett. 

Troopiline kliima ja merevaade, laevavrakist saab hankida piisavalt varustust, tööriistu ja toiduaineid, millega oma majapidamisele alus rajada. Tülikad naabrid puuduvad. Eestlane võikski sellega rahule jääda, aga Crusoe tundis vajadust inimliku suhtluse järele. Sellepärast pidi Defoe oma kuulsasse romaani sisse kirjutama Reede.

Tyldumi filmis on merehädalise asemel lihtne mehaanik Jim Preston (Chris Pratt), aga üksiku saare rolli täidab hiiglaslik kosmoselaev, mis läbi tühjuse sihtkoha poole rühib. Selles mitmesaja aasta pärast saabuvas tulevikus on planeetide koloniseerimisest saanud suur ja tulutoov äri. Jim on üks kolonistidest, kes jättis maha emakese Maa, et uuel planeedil kõike otsast alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles