Vaata, kes kandideerivad aasta helsinglase tiitlile

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus vee- ja linnakultuurikeskus Allas Sea Pool.
Uus vee- ja linnakultuurikeskus Allas Sea Pool. Foto: Eero Vabamägi

Ajalehe Helsingin Uutiset toimetus on valinud välja kümme nominenti tiitlile «Aasta Helsinglane 2016». Hääletus lõppeas 15. jaanuaril, võitjat pole veel avalikustatud.

Teiste seas kandideerivad tiitlile nii vee- ja linnakultuurikeskus Allas Sea Pool, millest võib pikemalt lugeda siit kui ka maailmas palju tähelepanu pälvinud saun-restoran Löyly üks omanikest, filminäitleja Jasper Pääkkönen, keda Postimees intervjueeris suvel. 

Sügisel avatud Allas Sea Pool on osutunud edukaks ettevõtmiseks, paari kuuga külastas seda üle 40 000 inimese. Päris valmis peaks see saama eeloleval kevadel.

Pääkkönen on aga aasta helsinglase tiitlit väärt seetõttu, et lisaks osalemisele kultussarjas «Viikingid», on ta ohusolevate kalade eest võitleja ning ehitas mere äärde uhke arhitektuuriga Löyly, mis on saanud juba Helsingi uueks maamärgiks ja turismimagnetiks.

Aasta helsinglase tiitlile kandideerivad näiteks Helsingi linna jõuluaja valgustus ja jõuluehteis tänavad, aga ka muusik Paperi T või hoopis Kallio kirikuõpetaja Teemu Laajasalo. Kokku on nominente 11, sest ühe võivad lugejad ise esitada. Võitja selgub lugejahääletuse tulemusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles