Märt Avandit näeb nüüd Viljandis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: Marko Saarm

Laupäeval esietendub Ugala black box’is Taago Tubina lavastus «Sätendav pimedus», kus peaosa mängib Endla teatri näitleja Märt Avandi.

On aasta 1967. Raadios mängivad biitlid ja inimkond tegeleb kosmose vallutamisega. Kusagil kaugel põhjas, sätendavate liustike vahel asub üksik allakäinud suusakuurort, mille pansionaadis ajavad omi asju Blottnyr, Freynder, Bylla ja Holom.

Trillerlik lugu algab hetkest, mil kuurorti ilmub Kuningliku Naftakompanii järelevalveinsener Kryssnar, ülesandega selgitada välja kolleegi kadunuks jäämise põhjused. Üritades järjest ohtlikumaks muutuvas loos selgust saada, avastab Kryssnar end peagi olukorrast, kus miski ei tundu enam kindel. Kust otsida tõde, kui oled järsku väljaspool tuttavat ja turvalist maailma lõksus? Lõksus koos informatsiooniga, mida terve mõistus keeldub uskumast. Ja siinsamas on ju ilmselgelt toimunud võigas kuritegu.

«Sätendava pimeduse» autor on Martin Algus. Laval on Märt Avandi, Andres Tabun, Tarvo Vridolin, Peeter Jürgens, Rait Õunapuu, Merle Liinsoo, Tanel Ingi ja Ringo Ramul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles