NUKUs jõuab lavale «Väike prints»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 27.03.2016
Teatriauhindade üleandmine NO99 teatris. Salme Reegi nimeline auhind, Mirko Rajas.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 27.03.2016 Teatriauhindade üleandmine NO99 teatris. Salme Reegi nimeline auhind, Mirko Rajas. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pühapäeval, 29. jaanuaril esietendub NUKU teatris Antoine de Saint-Exupéry «Väike prints», mille on lavastanud Mirko Rajas ja dramatiseerinud Rein Raud. Mängivad Andres Roosileht, Karl Valkna, Laura Nõlvak, Anti Kobin, Mihkel Tikerpalu ja Katri Pekri.

Kui kõrbes hädamaandumise teinud lendur oli veel laps, joonistas ta kord pildi boamaost, kes seedib elevanti, kuid kõik täiskasvanud pidasid joonistust kübaraks. Pärast seda loobus ta joonistamast, kuni kohtus kõrbes Väikese Printsiga – kuldsete juuste, kollase salli ja armastusväärse naeruga poisiga, kellel oli kummaline komme mitte vastata küsimustele. Väike Prints palus lenduril joonistada lamba ja sellest sai alguse nende sõprus.

Kaheksa päeva jooksul kõrbes, mil lendur võitleb oma elu eest ning püüab parandada lennukit, jutustab Väike Prints talle enda elust. Ta jutustab asteroidist, armastusest ühe roosi vastu ning läbi kuue taevakeha ja kummaliste kohtumiste kulgenud teekonnast Maale. Just sellel planeedil saab Väike Prints viimaks vastused küsimustele, avastab oma roosi väärtuse ja ainulaadsuse ning õpib vastutamise tähendust.

«Väike prints»

  • Autor Antoine de Saint-Exupéry, tõlkijad Ott Ojamaa ja Rein Raud, dramatiseerija Rein Raud, lavastaja Mirko Rajas, kunstnik Rosita Raud, helilooja Markus Robam, videokunstnik Mikk-Mait Kivi, valguskujundaja Martin Makarevitš, koreograaf Olga Privis. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles