Galeriisse kerkib uusehitis

Kaarin Kivirähk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Maasalu Vaal galeriisse maja ehitamas
Angela Maasalu Vaal galeriisse maja ehitamas Foto: Ave Taavet

Noor kunstnik Angela Maasalu (s 1990) ehitab Vaal Galeriisse maja. Ta on lõpetanud Tartu Ülikoolis maaliõppe ja Kaido Ole käe all kunstiakadeemia magistriõppe. Samuti täiendas ta end Central Saint Martinsi ülikoolis Londonis ja jäigi hiljem sinna elama. Oma esimesel suuremal Eesti näitusel otsib kunstnik igipõlist vastust küsimusele, mis on kodu.

Homme toimub ehituse sarikapidu. Näitus «Kodu II» jääb avatuks 4. veebruarini.

-Miks sa galeriisse maja ehitad?

Näitus kasvas välja eelmisel aastal Londonis projektiruumis tehtud näitusest. Mind huvitab kodu mõiste. Seda peetakse ühest küljest armsaks ja turvaliseks kohaks, aga teiselt poolt on see väga paljudele inimestele kõige jubedam koht. Jäädakse tööle kauemaks, et ainult ei peaks koju minema. Teine teema on minu jaoks see, kus üldse kodu on. Olen nii kaua Eestist ära olnud ja siin võõraks jäänud, samas olen ka Londonis sisserändaja. Kolmas aspekt on materiaalne pool. Võib-olla mitte Eestis, aga mujal on eriti noortel see probleem, et oma kodu – kinnisvara – me keegi kunagi osta ei saagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles