MustonenFest tuleb ka sel aastal ja koos tsivilisatsiooni lätetega

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen
Andres Mustonen Foto: Eero Vabamägi

Reedel algava 28. Andres Mustoneni festivali külalisteks on trompetivirtuoos Sergei Nakarjakov, viiuldaja Christian Altenburger ning hiljuti 60. sünnipäeva tähistanud Venemaa Riiklik Kammerorkester.

1989. aastal Andres Mustoneni ja Hortus Musicuse algatatud barokkmuusika kontsertide sari on välja murdnud ühele ajastule pühendatud muusika kitsast voolusängist ning kannab juba kuuendat aastat pealkirja MustonenFest.

«MustonenFest ei ole alguskuupäevast lõppkontserdini kestev hetk, vaid pidev muusikas olek. Tegelen nende asjadega, mis on minu jaoks tähtsad ja aktuaalsed. Need pole asjad, mis tooks kasu nüüd ja kohe. Mind huvitab festivalil kõik, mis on seotud selle tsivilisatsiooni, milles me elame juba üle kahe tuhande aasta, lätetega, ja ma jätkan neid otsinguid, et oma leidusid publikuga jagada,» ütleb Andres Mustonen.

Tänavune MustonenFest pakub valiku eriilmelisi muusikaõhtuid, millel astuvad üles trompetivirtuoos Sergei Nakarjakov, viiuldaja Christian Altenburger, dirigent ja oboesolist Sergei Utkin; külalisorkestrid Barrocade Iisraelist ning Venemaa Riiklik Kammerorkester.

Omaette kontserdikavaga esineb Bütsantsi muusika koor Byzantion Rumeeniast; kantor Israel Rand annab kontserdi koos Eesti Rahvusmeeskooriga.

Festival toimub 27. jaanuarist 5. veebruarini Peteburis, Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Veebruari lõpul jätkub MustonenFest erakordselt esinduslikuna Tel Avivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles