Aja auk. Pidu sai läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shut Up And Dance
Shut Up And Dance Foto: Kuvatõmmis

Üks neljapäev mais, 1992. Tantsumuusikaduo Shut Up And Dance on saanud just teada, et nende esmaspäeval ilmunud singlit «Raving, I’m Raving» on ostetud 50 000 ja see läheb pühapäevases Briti tabelis 2. kohale. Šampanja voolab. Sellega asi aga piirdub, öeldakse neile, sest pala sämplib loata Marc Cohni lugu «Walking In Memphis» ja seetõttu tuleb singli pressimine lõpetada.

SUADi lugu algas 1989. aastal, kui PJ ja Smiley segasid hiphoppi, hardcore’i ja house’i, et sünnitada miski süngem ja haaravam – jungle. Tegelikult oli see alanud veel varem, 1982, kui nad koos parima sõbra DJ Hype’iga hakkasid reggae’t mängima. 12-aastaste pidudele muidugi keegi ei tulnud, seda enam, et tegid nad neid koolis. Aeg läks aga edasi ja soundsystem’ite võistlus hoogustus. Pidusid tehti mahajäetud majades, uksed löödi maha, elekter pandi sisse.

Iga nädal sama pidu teha ei saanud, samu tekste räppida ei saanud, need pidid alati uued olema. PJ ja Smiley olid erilised selle poolest, et Hype segas reggae’t hiphopiga ja kaks MCd siis räppisid korraga. Soundsystem’id võistlesid pidevalt, kaotajatele kohta ei olnud. Sul pidid olema parimad plaadid, suurimad kõlarid, parimad MCd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles