Oodata on hitisadu – laulukirjutajate laager tuleb taas

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMA 2017 pidulik gala Nordea Kontserdimajas. Karl-Erik Taukar
EMA 2017 pidulik gala Nordea Kontserdimajas. Karl-Erik Taukar Foto: Erlend Štaub

Music Estonia, Tallinn Music Week (TMW) ja Eesti Laulu Akadeemia korraldavad järjekorras juba kolmanda laulukirjutajate laagri, mis saab toimuma TMW linnafestivaliga samal nädalal, 27.–30. märtsil Tallinnas. Aktiivne laulukirjutamise ja -salvestamise periood toimub kahel päeval, 28. ja 29. märtsil.

Laagrisse on oodatud laulukirjutajad ja produtsendid Eestist ja naaberriikidest. Teretulnud on nii kogenud produtsendid, muusikakirjutajad kui ka laulukirjutajatest artistid. Ühtlasi otsitakse artiste, kellel on soov ja valmisolek hiljem laagri vältel sündinud loomingut salvestada ja välja anda.

Kolmanda laagri käigus on 20 väljavalitud laulukirjutajal võimalus töötada ja muusikat luua koos kümne rahvusvahelise professionaaliga. Laulukirjutajad jagatakse kümnesse meeskonda, igas tiimis on kaks regionaalset muusikakirjutajat ning üks mentor. Meeskonnad töötavad kahe päeva jooksul koos artistidega ning salvestavad loomingust esimesed versioonid. Laagri kahe tööpäeva lõpus esitletakse lugusid suurel ühiskuulamisel.

Eelnevates laagrites kirjutatud lugudest kaks: Liis Lemsalu «Sinu ees» ja Karl-Erik Taukari «Tähti täis on öö» olid nomineeritud Eesti Muusikaauhinnad 2017 aasta parima laulu tiitlile ning kolm laulu: Rasmus Rändvee «This Love», Laura Pritsi «Hey Kiddo ja Liis Lemsalu «Keep Running» osalevad Eesti Laul 2017 konkursil.

Varasemalt on laulukirjutajate laagris rahvusvaheliste mentoritena osalenud nt Robert Callum ja James Stewart (Ühendkuningriik), Isabelle Ljunggren, Gustav Svennungsson, Magnus Wallin, Erik Sahlén, Tara Nabavi (Rootsi), Joel Isaksson ja Oskar Nyman (Rootsi/Soome).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles