Eurolugu on raadiojaamade jaoks liiga aeglase tempoga

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma John.
Norma John. Foto: Toni Läänsalu

Soome raadiojaamade jaoks on äsja Eurovisiooni lauluvõistlusele riiki esindama valitud lugu «Blackbird» liiga aeglane. Kui eurofännid võtsid loo vastu kiiduavaldustega, siis mainstream-raadiojaamad suhtuvad sellesse leigusega, kirjutab Helsingin Sanomat. 

Eriti on pinnuks silmas loo liiga aeglane tempo.

«Aeglase tempoga lugu tõmbab raadio kogutempole ka kriipsu peale,» rääkis Nelonen Media raadiojaamade muusikajuht Mikko Koivusipilä. «Aeglane lugu peab olema väga, väga hea, et see toimiks, nagu seda on näiteks Adele'i «Hello».»

Adele'i lood toob näiteks ka palju soomekeelset muusikat mängivate Bauer Media kanalite kontserni kuuluva raadiojaama Radio Iskelmä juht Ari Ojala. «Adele'i lood on juba oma olemuselt väga erilised.»

Laulu «Blackbird» puhul võib lisaks inglise keelele soome kuulajaid häirida ka instrumentaalne vaheosa. «Kui keegi just sel ajal juhtub raadiot kuulama, võib ta meie kanalit ekslikult klassikalise muusika omaks pidada.» Ojala sõnul on aasta aastalt Eurovisioonil Soomet esindanud lood muutunud järjest raadiokaugemateks.

Samas näeb Koivusipilä lauluvõistluse võidulugudes hitimaiku.

«Måns Zelmerlöwi lugu «Heroes» ja Loreeni laulu «Euphoria» mängiti raadiotes palju. Üldiselt on aga nn eurolaulud populaarsed nii kaua, kui ületavad uudiskünnist, nende lugude endi potentsiaal eriti tugev siiski pole.»

Nädalavahetusel valiti Soomes Eurovisiooni lauluvõistluse esindajaks Norma Johni lugu «Blackbird». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles