Heade näidendite eest jagatakse 7000 eurot

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte
Jaan Tätte Foto: TV3

Eesti Teatri Agentuur kuulutas välja 2017. aasta näidendivõistluse.

ETA ootab võitlusele uusi algupäraseid teatritekste nii alles alustavatelt kui ka juba kogenud kirjutajatelt ja teatrihuvilistelt. Pikkuse, žanri- ega teemapiiranguid näidenditele ei esitata, kuid võistlustööd ei tohi olla avaldatud ega lavastatud enne 2017. aasta detsembrit. Võistlustööde saatmise tähtajaks on 1. august 2017 (kehtib saatmiskuupäevana). Võistluse preemiafond on 7000 eurot. 

ETA (enne 2008. aastat Eesti Näitemänguagentuur) on näidendivõistlusi korraldanud juba alates 1995. aastast. Varasemate võitjate seas on sel ajal oma esimesi näidendeid kirjutanud ja praeguseks juba mitmekülgselt tunnustatud autorid Jaan Tätte, Mihkel Ulman, Urmas Lennuk, Urmas Vadi, Loone Ots, Katrin Ruus, Martin Algus, Tõnu Õnnepalu, Paavo Piik, Andra Teede, Tiit Palu jt.

Eelmisele, 2015. aasta näidendivõistlusele saadeti 92 teatriteksti ning peapreemia pälvis Piret-Saul Gorodilov elulise ja südamliku näidendiga «Tark mees taskus», mis kõneleb ühest Eestimaa külast, selle tupiktee otsas paikneva maja põliselanikest ning uustulnukatest, üksteisega kokkukasvamisest, äärealadelt äraihkamisest ja otsustest, mis muudavad kõike.

Võistlustingimused:

  • Võistlusele on oodatud algupärased näidendid; pikkuse, žanri- ega teemapiiranguid ei ole.
  • Võistlustööd palutakse esitada viies köitmata eksemplaris ning soovitavalt muudetava failina ka ühel elektroonilisel infokandjal (CD, USB).
  • Autori nime asemel palutakse kasutada märgusõna ning lisada võistlusnäidenditele märgusõnaga varustatud ümbrik autori nime ja kontaktandmetega.
  • Võistlustööd ei tohi olla avaldatud, avalikult ette loetud ega lavastatud enne 2017. aasta 1. detsembrit.
  • Võistlustöid ei tagastata.
  • Võistlustööde esitamise tähtaeg on 1. august 2017. aastal (kehtib saatmiskuupäevana) ning need tuleb saata aadressil: Eesti Teatri Agentuur, PK 3230, Narva mnt 1, 10505 Tallinn

Võistlustöid hindab seitsmeliikmeline žürii. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris näidendikuu käigus. Võistlust toetab Eesti Kultuurkapital.

Täpsustavat infot võib julgelt küsida telefonil 628 2342 või e-postil heidi@teater.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles