Ametlik kinnitus: Denis Villeneuve hakkab «Düüni» tegema!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jodorowsky «Düün»»
«Jodorowsky «Düün»» Foto: Kaader filmist

Täna varahommikul avaldas Brian Herbert Twitteris säutsu, mis tuhandete fännide päeva päikeseliseks muutis.

«See on ametlik: Legendary Pictures allkirjastas lepingu andeka Denis Villeneuve'iga uue põneva «Düüni» filmiseeria projekti teemal.» Brian Herbert ei ole keegi muu kui Frank Herberti kultusraamatu «Düün» autor.

Villeneuve'i käe alt on viimasel ajal tulnud järjest häid ja tähelepanuväärseid filme, näiteks «Sicario» (2015) ja «Saabumine» (2016). Sel aastal ootab meid rõõm näha tema uusversiooni «Blade Runnerist». Aga «Jodorowsky «Düün»» on hoopis muu asi.

Mullu novembris omandas Legendary «Düüni» õigused nii filmi- kui televersiooni tootmiseks. «Düüni» on varemgi proovitud ekraanile tuua. Tähelepanuväärseimaks võib pidada David Lynchi 1984. aasta versiooni, kus Paul Atreidest mängis «Twin Peaksi» näitleja Kyle MacLahan. Aga «Jodorowsky «Düün»» on hoopis muu asi, dokfilm sellest, kuidas filmi ei sündinud.

Neile, kes «Düüni» sündmustikuga kursis ei ole, võttis MacLahan mõne aasta eest selle Twitteris kokku nii:

«Düüni» süžee piktogrammides
«Düüni» süžee piktogrammides Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles