Aja auk. Popmuusik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denniz Pop
Denniz Pop Foto: Kuvatõmmis

Denniz Pop ehk mees, kes on süüdi euroreggae sünnis, oli 1992. aastal 28-aastane ja töötas Stockholmi muusikafirmas SweMix. Blond Pop, õige nimega Dag Volle, võttis endale nime multifilmist «Dennis the Menace». Pop ei osanud pilli mängida ega nooti lugeda, aga teda huvitas muusika. Raha mitte – kunagi aastaid hiljem helistas pank talle ja teatas, et tal istub tavalisel arvel kümme miljonit dollarit.

SweMix oli koduks kümnele DJ-le, tuntuim neist Stonebridge, kes päeval käisid peamiselt tööl Vinyl Mania plaadipoes. Nad olid üsna ninakad, nad olid tantsumuusika spetsid. Rootsi esiklubis Ritz mängis Pop funki. Talle ei meeldinud disko, house ega džäss. Hevimehesoenguga Popile meeldis ka see, mida tegi Mutt Lange Def Leppardiga.

1987. aastal külastas Rootsit Public Enemy ja näitas, mida saab teha plaadimängijatega. Pop oli seal. Kõik Rootsi muusikud olid seal. SweMix remiksis ju USA ja Briti lugusid Euroopale ning neid lõigati silmamõõdu järgi. Pop katsetas lugusid klubis ja siis läksid need Saksamaale, Hollandisse, Itaaliasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles