Kuus eesti interpreeti hakkavad mängima haruldastel keelpillidel

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti interpreedid hakkavad mängima haruldastel keelpillidel.
Eesti interpreedid hakkavad mängima haruldastel keelpillidel. Foto: Eesti Pillifond

Eesti Pillifondi ekspertkogu otsuse tulemusel saavad fondi haruldased keelpillid kolmeks aastaks kasutamiseks Vanemuise orkestri kontsertmeister Linda-Anette Suss, Estonia orkestri kontsertmeister Andrus Haav, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud Johanna Vahermägi, ERSO viiulimängija Hanna-Liis Nahkur, Tallinna Kammerorkestri tšellorühma kontsertmeister Leho Karin ja Stavangeri Sümfooniaorkestri kontsertmeister Mari Poll. 

Eesti Pillifondi esimesele kuuele keelpillile kandideerimiseks laekus kokku 23 avaldust. Avaldused vaatas läbi selleks puhuks kokku kutsutud viieliikmeline ekspertkogu. Eesti Pillifondi nõukogu kinnitas ekspertkogu esitatud ettepanekud pillide kasutamiseks.

Eesti Pillifondi kollektsiooni pillid kuuluvad erainvestoritele, kes annavad instrumendid pillifondi vahendusel tähtajaliselt muusikute kasutusse. Eesti Pillifondi pillide hulka kuulub neli viiulit, altviiul ja tšello. Vanimad Eesti Pillifondi pillid pärinevad 17. sajandist.  Eesti Pillifondi kollektsiooni koguväärtus on praegu ligikaudu 800 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles