Fink annab Tallinnas kontserdi

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fink annab Tallinnas 28. septembril kontserdi.
Fink annab Tallinnas 28. septembril kontserdi. Foto: Tommy N Lance

28. septembril esineb Tallinnas Vabal Laval hinnatud inglise laulja, lugude kirjutaja ja produtsent Fink ehk Fin Greenall. Tallinna kontsert toimub Finki peagi ilmuva uue täispika albumi Euroopa turnee käigus. 

Fink, kodanikunimega Fin Greenall on Inglismaal Cornwallis sündinud ning praegu Berliinis ja Londonis resideeruv laulja, lugude kirjutaja, produtsent ja DJ. Fink on koostööd teinud nii kuulsa soulilaulja John Legendiga kui ka varalahkunud Amy Winehouse'iga ning tema laulukirjutaja-võimeid on ülistanud teiste seas Ed Sheeran, Bon Iver ja legendaarne bassist Pino Palladino.

Fin Greenalli artistlik teekond sai alguse 1990ndatel aastate keskel, mil ilmavalgust nägid tema esimesed muusikalised katsetused koostöös ambient'i produtsendi Hefneriga. Algusaegadel keskendus ta elektroonilisele muusikale.

2006. aastal viis Fink läbi stilistilise muutuse, võttes kätte kitarri. Kolmas album «Distance and Time» (2007), sisaldas Finki läbilöögisinglit «This Is the Thing», mis kõlas ka filmi «Dear John» heliribal.

Järgneva albumi «Perfect Darkness» (2011) menu tekitas omakorda popimaailma suurnimede seas nõudluse Greenalli lugude kirjutamise oskuse järele. Koostööst John Legendiga on Fink võitnud kolm prestiižikat BMI lookirjutaja-auhinda, ka jõudis ta koos Amy Winehouse'iga kirjutada loo «Half Time», mis ilmus varalahkunud lauljatari postuumsel kogumikul «Lioness: Hidden Treasures».

Pärast vahepealset hingetõmbe-kõrvalprojekti «Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. 1» avaldamist on Fin Greenall taas kokku saanud vanade bändikaaslastega, kellega koos ning erikülaliste abil on salvestatud uus stuudioalbum ja välja kuulutatud kontserttuur, mis jõuab sügisel ka Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles