Mari-Liis Lille lavastuse reklaamkiisu leidis kodu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago Andersoni süles kodu leidnud kasspipoeg, seisab lavastaja Mari-Liis Lill.
Ago Andersoni süles kodu leidnud kasspipoeg, seisab lavastaja Mari-Liis Lill. Foto: Endla teater

Endla teatri uuslavastuse «Väljast väiksem kui seest» reklaamklipi valmimiseks otsis teater kassipoega. 

Lõpuks tuli appi Pärnu Loomade Varjupaik, kes tõi klipi tegemiseks teatrisse noore musta emase kassi. Selle eest läheb suur tänu Pärnu varjupaiga juhatajale Anneli Matsile ja administraator Elise Pildile.

Aga veelgi toredam on see, et klipi filmimise ajal otsustas lavastuse kunstnik Nele Sooväli kassi oma vanematele kingituseks viia. Seega leidis üks tore kiisu endale täna kodu.

Mari-Liis Lille lavastus «Väljast väiksem kui seest» tugineb eluloointervjuudele, mis tehti Pärnumaal elavate inimestega 2016. aasta jooksul. Intervjuude põhjal kirjutatud tegelased kohtuvad ühel kaunis kitsal territooriumil, kus nende elu sõltub sellest, mil moel nad üksteisega toime tulevad. Nad lahkavad oma probleeme, millest paljud on meie kõigi ühised probleemid tänases Eestis. Kas me kõik ikka mahume siia ära? Mida teha, kui keegi sulle nii hirmsasti närvidele käib, et tahaks karjuda? Miks ei ole kunagi piisavalt palju raha, aga samas riik raiskab nagu jõuab? Miks hoolitsetakse teiste eest, aga mind jäetakse hooletusse? Miks ajakirjandus valetab ja miks ma ei tunne ühtegi inimest, kes oleks hääletanud Euroopa Liidu poolt? Miks mulle öeldakse, et see on vihakõne, kuigi ma tahan lihtsalt halvimat ära hoida? Ja miks osad inimesed tahavad Eesti lihtsalt ära rikkuda?

Lavastuses «Väljast väiksem kui seest» mängivad Saara Nüganen, Karin Tammaru, Lii Tedre, Ago Anderson, Ott Raidmets ja Meelis Rämmeld. Autorid Maria Lee ja Mari-Liis Lill, kunstnik Nele Sooväli, muusikaline kujundaja ja helilooja Aleksandr Žedeljov (Vene Teater),valguskunstnik Karmen Tellisaar.

Esietendus 3. märtsil 2017 Endla teatri Küünis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles