Peeter Vähi loob sisemisel, mitte välisel sunnil

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi
Peeter Vähi Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Peeter Vähi pakib just kohvreid, et asuda teele kaugele Shanghaisse, kus kantakse ette tema kirjutatud oratoorium. Edasi sõidab helilooja Iisraeli, sest seal toimuval MustonenFestil mängitakse kolme tema teost. Nii et pole isegi aega tulla ordenit vastu võtma.

Auraha kohta ütleb Vähi, et seda on loomulikult tore saada, kuid ega helilooja raha ega aupaiste pärast loo, vaid ikka sisemisel sunnil. Võib-olla on medalisaajaid isegi liiga palju ja see paratamatult vähendab medali olulisust, arvab ta.

Tulevaste tööde koha pealt toob ta välja kaks teost: aprillis toimuvatel Eesti Muusika Päevadel on ta valitud linnaruumiheliloojaks ja tema uudisteost esitatakse Estonia katuselt. Ka on tal kirjutamisel teos viiulile, tšellole ja sümfooniaorkestrile, mida hakkavad ette kandma kuulus duo Mari ja Hakan Samuelssen ning sümfooniaorkester Kristjan Järvi juhatusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles