Segakoor HUIK! esitab Eesti noorte heliloojate uudisloomingut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segakoor Huik!
Segakoor Huik! Foto: Erakogu

11. ja 12. veebruaril kõlavad segakoori HUIK! talvekontsertidel «Unustund aedades» Eesti heliloojate uudisteosed, mille muusikalised maastikud ja tekstilised kujundid viivad publiku saladuslikesse aedadesse.

«Meie talvekontsertide repertuaar moodustab tervikkava, mis viib publiku tunniajasele rännakule aastaaegadesse ja meeleseisunditesse. Sattuda võib suviselt sumisevale aiapeole, aga ka hingeaeda, kuhu pagejaid vaevab üksindus ja igatsus armsama embuse järele. Mõnes aias võib kohata iseennastki,» ütles segakoori HUIK! peadirigent Kaspar Mänd.

Kontsertidel kõlavad Maria Kõrvitsa, Eugen Linde, Riho Esko Maimetsa, Piret Pajusaare, Evelin Seppari, Martin Sildose ja Karl Tippi uudisteosed. Muusikalisi teekondi illustreerib ja seob tervikuks Aleksander Sprohgise valguskujundus. Dirigeerib Kaspar Mänd.

Kontserdid toimuvad laupäeval, 11. veebruaril kell 19 Keila Kooli aatriumis (Ehitajate tee 1, Keila) ning pühapäeval, 12. veebruaril kell 19 Kultuurikatlas (Põhja pst 27a, Tallinn).

Kuula helinäidiseid siit!

2015. aastal võitis segakoor HUIK! XX segakooride võistulaulmisel «Tuljak» A-kategooria I koha ja dirigent Kaspar Mänd konkursi parima noore dirigendi preemia. Koorifestivalil «Tallinn 2015» saavutati I koht segakooride kategoorias, III koht kaasaegse muusika kategoorias ja kaks eripreemiat.

2016. aasta juulis osales segakoor HUIK! Itaalias Seghizzi 55. rahvusvahelisel koorikonkursil, kus pälviti parima koreograafia auhind, II koht rahvamuusika kategoorias ja III koht kaasaegse muusika kategoorias.

Segakoori HUIK! moodustasid 2009. aasta septembris Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilased, kellest paljud laulsid koos VHK gümnaasiumi kammerkooris. Aastate jooksul on VHK õpilaste osakaal langenud ja koor paisunud peaaegu 60 liikmega segakooriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles