«Tema tumedad ained» saab järje

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuldne kompass», kaader filmist
«Kuldne kompass», kaader filmist Foto: Kaader filmist

Philip Pullman andis BBC Radio 4 teada, et valmimas on järg tema romaanitriloogiale «Tema tumedad ained».

Uue triloogia esimene raamat kannab pealkirja «The Book of Dust» ning ilmub inglise keeles tänavu oktoobris, 17 aastat pärast esimese triloogia viimast raamatut. «Tema tumedate ainete» triloogia (eesti keeles pealkirjadega «Kuldne kompass», «Inglite torn» ja «Merevaigust kiiker») tõlgiti 40 keelde ja müüdi kokku üle 17,5 miljoni eksemplari. Esimese raamatu põhjal on tehtud film ning videomäng. BBC väntab nende põhjal praegu teleseriaali.

Pullman ise rõhutab, et uue triloogia puhul pole tegemist ei järje- ega eellooga. Selle tegevus toimub küll samas universumis, kuid ei puuduta varasemaid sündmusi. Selle tegevustik algab ca kümme aastat enne «Tema tumedaid aineid» sündmustikku ja lõpeb samuti 10 aastat hiljem. «The Book of Dust» ehk «Tolmu raamat» kirjeldab võitlust kahe vastandi vahel: despootlik ning totalitaarne organisatsioon, mis tahab maha suruda igasuguse kahtluse ja uurimise vaimu ning need, kes usuvad sõna- ja mõttevabadusse. Enamat autor sügisel ilmuva romaani sisu kohta ei paljasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles