Aja auk. Kate Bushi Vihurimäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Bush esimese plaadi aegu
Kate Bush esimese plaadi aegu Foto: Kuvatõmmis

15-aastane Catherine Bush oli 1973. aastaks salvestanud kassettidele sadakond lugu, kolm kassetti, igaühel ligi 30 lugu, tegutsejateks neil vaid Bush ja klaver, mis sattusid kuidagi David Gilmouri kätte. Pink Floyd oli just saanud maailmakuulsaks ja Gilmour otsis projekte, et rikkust maailmaga jagada.

Bush käis küll Gilmouri juures, kus siis bändiga salvestati, aga ega see talle palju ei toonud. Tal polnud midagi peale nende kassettide. Ta ei andnud kontserte, tal ei olnud bändi. Ta käis ju koolis, lausa katoliiklikus. Kuidagi need lindid aga liikusid ja tõid talle 1976 plaadilepingu plaadifirmaga EMI, mis andis talle 3000 naela. Leping oli neljale aastale.

Bush, kes kirjeldas end kui «algaja kehaga», oli aga väga nutikas, tagas endale algusest peale kõigi oma lugude õigused. Kogenud artistide hulgas polnud see ennekuulmatu, kindlasti aga uute seas. Aitas teda ka Gilmouri advokaat. Algusest peale loodi Bushile pensionifond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles