Soomes avatakse Ilon Wiklandi illustratsioonide näitus

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalust pärit Ilon Wikland sai kuulsaks A. Lindgreni raamatute illustraatorina.
Haapsalust pärit Ilon Wikland sai kuulsaks A. Lindgreni raamatute illustraatorina. Foto: Liis Treimann / Postimees

Alates 10. märtsist näeb Soomes Vaasas Tikanoja kunstimuuseumis näitust «Imedemaa. Ilon Wiklandi illustratsioone.»  

Näitus valmib Iloni Imedemaa ja Tikanoja kunstimuuseumi koostöös. Väljapanek koosneb umbes sajast Ilon Wiklandi originaaltööst, mis saadeti eile Haapsalust Iloni Imedemaalt Soome poole teele.

Näitusel saab näha pilte Astrid Lindgreni raamatutest tuntud tegelastest, nagu Karlsson Katuselt, Madlike või vennad Lõvisüdamed, aga esindatud on ka vähem tuntud illustratsioonid. Näitus on mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanutele ja sellega soovitakse esile tõsta illustratsiooni kui omaette kunstivormi.

Näitusele valitud pildid räägivad nii argi- kui pidupäevast, mängust ja seiklusest, aga ka elu tumedamast poolest. Ilon Wikland vaatab oma illustratsioonides maailma läbi lapse silmade, empaatiliselt ja kaasa elades.

Näitusel saab kuulata muinasjutte ja näha filmi Ilon Wiklandist. Kunstniku illustratsioonidest tuttav koer Sammeli on end samuti näitusele ära peitnud ja ootab otsijaid. Näitusega kaasnevad ekskursioonid ning haridusprogrammid lasteaedadele ja koolidele.

Näitus jääb Tikanoja kunstimuuseumis avatuks 21. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles