Pianist Kai Ratassepp annab soolokontserdi

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Kai Ratassepp.
Pianist Kai Ratassepp. Foto: Jake Farra

Rahvusvaheliselt tunnustatud pianist Kai Ratassepp annab täna Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas soolokontserdi. Kõlavad baroki- ja romantismiajastu suurkujude Händeli, Schuberti ja Brahmsi teosed. 

Kauni klaveriõhtu keskmeks on eelkõige ooperihelilooja ja inglise oratooriumi žanri alusepanijana tuntud Georg Friedrich Händeli  kirjutatud Süit B-duur.

«Kava alguses esitamisele tulev Händeli süit seob programmi tervikuks, kuna sellel teosel põhinevad ka kontserdil ettekandele tulevad Brahmsi Variatsioonid ja fuuga,» selgitab pianist. «Teiseks kava siduvaks jooneks on variatsioonivorm, mis on selles kavas oleva kõigi kolme helilooja teostes.» Händeli ja Brahmsi ulatuslike teoste vahel annavad kavale värvi väikevormide meistri Franz Schuberti ekspromptid.

Pianist Kai Ratassepp on hinnatud kammermuusik nii klassikalise repertuaari kui ka nüüdismuusika interpretatsiooni poolest. Ta on võitnud preemiaid mitmetel vabariiklikel ja rahvusvahelistel klaverifestivalidel Belgradis, Vilniuses ja Tallinnas ning andnud soolokontserte ja esinenud kammeransamblitega Eestis, Soomes, Rootsis, Saksamaal, Itaalias, Prantsusmaal, Inglismaal ja Venemaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles