Toompere tegi lavastuse reisimisest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. märtsil esietendub Draamateatri suures saalis Hendrik Toompere kirjutatud ja lavastatud «Üle piiri»
10. märtsil esietendub Draamateatri suures saalis Hendrik Toompere kirjutatud ja lavastatud «Üle piiri» Foto: Eesti Draamateater

Reedel, 10. märtsil esietendub Eesti Draamateatri suures saalis Hendrik Toompere kirjutatud ja lavastatud «Üle piiri» – lugu reisimisest endas, ajas ja laia maailma eksootikas.

«Lugu algab sellest, kuidas üks seltskond, kus on kirjanikke, kunstnikke, ettevõtjaid ja muidu ilusaid inimesi, plaanib erakordset reisi läbi India Nepaali. Igal on oma huvid: kes tahab mõnusat reisi, kes kloostrikultuuri uurida, kes kangaid osta. Siis aga, Frankfurdi lennujaama transfeeris, kui nad vahetavad liftiga korruseid, kaob äkki vool. See kestab paar sekundit. Kuid pärast seda on nad paisatud üle ilma laiali: kes Sydneysse, kes New Yorki, kes Stockholmi, kes Kathmandusse, kes Peterburi, kes Calcuttasse. Veidrad reisikirjeldused sellest, kuidas kõik, mis plaaniti ja ometi teisiti läks, pakitakse kokku ühte väga tihkesse turmaliinist kohvrisse, kus on ainult kosmeetika. See on kohver,  mis pidevalt laulab ühte küsimust – kuhu see maailm mahub? Lõpuks saab ka sellele vastuse. Need lood on kõik elust enesest» räägib Hendrik Toompere.

Lavastuse autor ja lavastaja on Hendrik Toompere, kunstnik Pille Jänes, muusikaline kujundaja Lauri Kaldoja, liikumisjuht Üüve-Lydia Toompere. Osades Hendrik Toompere jr, Merle Palmiste, Uku Uusberg, Harriet Toompere, Marta Laan, Jüri Tiidus, Kristo Viiding, Piret Krumm, Kaie Mihkelson, Tõnu Kark, Raimo Pass ja Sulev Teppart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles