Aja auk. Segaduse hääl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.Spaceman
J.Spaceman Foto: Kuvatõmmis

Narkootikumid olid Briti bändi Spacemen 3 muusikaloomise lahutamatu osa. Eesmärk oli need helideks tõlkida, et neid kuulajatega jagada. Taking drugs to make music to take drugs to. Neil oli ka lugu nimega «OD Catastrophe».

Eks teisedki pillimehed vilksatasid muidugi bändi koosseisus, aga peamiselt oli tegu kahe duelleeriva happelise ja uuspsühhedeelilise kitarristiga. Jason Pierce ehk J. Spaceman ja Peter Kember ehk Sonic Boom. Me oleme teadlased, me loome mälestusi, näisid nad ütlevat. Kuulamine on palju olulisem kui nägemine. Silm osutab väljapoole, kõrv tõmbab sissepoole. Silma saab sulgeda, kõrva mitte. Kuid peamine on võimalikult vähe väljas käia. Seal hajub tähelepanu ja kõik muutub mõttetuks.

Iroonilisel kombel lagunes S3 sellepärast, et Pierce’i jaoks töötas Kember liiga aeglaselt, kuid nüüd väljastab Pierce ise muusikat Spiritualizedi nime all nelja-viie aasta pikkuste vahedega. Uus Spiritualizedi plaat pidi ilmuma juba eelmisel aastal, aga ei ole ilmunud. Eks aega võttis ära ka see, et eelmise aasta lõpus otsustas Pierce tähistada orkestri ja gospelkooriga Spiritualizedi kolmandat plaati «Ladies and Gentlemen, We Are Floating in Space», mille NME nimetas omal ajal aasta albumiks ja mille ilmumisest möödub tänavu 20 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles