Galerii: Estonia kontserdisaalis toimus Veljo Tormise mälestuskontsert

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Estonia kontserdisaalis Veljo Tormise ametlik mälestuskontsert, millel ühendasid jõud Eesti muusikud, kellele on Tormise muusika olnud aastakümneid enesestmõistetavalt repertuaari osa.

 

Lavale astusid Tallinna Kammerorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Rahvusmeeskoor, tütarlastekoor Ellerhein, kammerkoor Collegium Musicale, solistid Mihkel Peäske, Leho Karin, Celia Roose ja Lauri Õunapuu ning dirigendid Tõnu Kaljuste, Olev Oja, Ants Soots, Ingrid Kõrvits, Mikk Üleoja ja Miina Pärn.

21. jaanuaril meie seast lahkunud armastatud helilooja Veljo Tormis on salvestanud enam kui tuhandeaastased regilaulud kunstmuusikateostesse, mille kaudu elab see eesti rahvapärimus edasi ning ulatub sünnimaa piiridest kaugemalegi. See oli Tormise missioon, hingevajadus ja elutöö – mitte unustada seda, millest on alguse saanud meie kultuur.

Kontsert korraldati silmas pidades ja austades helilooja enda soove. Kontserdi kunstiline juht oli dirigent Tõnu Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles