Vaata parimaid Ibero-Ameerika kinohitte!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kiki - kõik räägivad seksist» (Kiki, el amor se hace)
«Kiki - kõik räägivad seksist» (Kiki, el amor se hace) Foto: Kaader filmist

Kinos Artis algab filminädal viimaste aastate parimate hispaania- ja portugalikeelsete filmidega.

16. märtsist kuni 21. märtsini linastub kinos Artis Iberofestivali filmiprogramm, mis toimub Hispaania Suursaatkonna korraldatud Ibero-Ameerika kultuuri festivali raames. Iberofesti filmiprogramm tutvustab hispaania- ja portugalikeelsete rahvaste mõtteviisi ja ajalugu ning pakub võimaluse eesti publikul osa saada nende kultuuride eksootilisest temperamendist ning kultuuriruumist. Juba neljandat korda põhjamaisesse varakevadesse vürtsi toovas filmiprogrammis linastub seekord kuus filmi.

Iberofesti filmiprogrammi avafilmiks on suurejooneliste kostüümide ja hingematvalt ilusate loodusvaadetega ajalooline draama «Palmid lumes» (Hispaania, 2015), mis on oma pildikeelelt samas skaalas kui Oscari võitnud «Tuulest viidud» või «Inglise patsient». Filmi kõrgekvaliteediline kaamera- ja kunstnikutöö tegid sellest 2016. aastal Hispaanias vaadatavuselt teise filmi, mida suutis edestada vaid «Star Wars: Jõud tärkab».

Niinimetatud kuiva huumori austajad leiavad Iberofesti programmist filmi «Pikadero» (Hispaania/UK, 2015). See on lugu verivärskest, rahatust noorpaarist, kel on raskusi leida kohta intiimhetkede jagamiseks, kuna mõlemad elavad majanduskriisi tõttu endiselt vanematekodus. Samuti toob kino Artis ekraanidele arthouse-armastusfilmi «Porto» (Portugal/Prantsusmaa/USA/Poola), mille teeb ääretult maagiliseks vaheldumisi 8 mm, 16 mm ja 35 mm filmilindi kasutamine ning võluvad näitlejatööd.

Filmiprogrammis toimub ka Euroopa esilinastus Nicaragua filmile «Alasti ekraan» (Nicaragua, 2014), mis jutustab ühe salajase video sattumisest sotsiaalmeediasse ning selle tagajärgedest. Lisaks jõuab Iberofesti filmiprogrammi käigus ekaanile muusikaline dokumentaalfilm «Meie viimane tango», mis näitab uskumatut tango-koreograafiat, sügavuti minevaid usutlusi tangotantsijatega ja visuaalset võrratut Buenos Airese tänavapilti.

Programmis saab vaadata ka filmi «Kiki – kõik räägivad seksist» (Hispaania, 2016), mis annab vaatajale edasi viis lugu seksist ja armastusest, mis kõik leiavad aset ühel kuumemast kuumemal suvel Hispaania pealinnas Madridis. Viimasest filmist kujunes Hispaanias mitte just kõige üllatuslikumalt 2016. aasta üks suurimaid kinohitte, mida praeguseks on sealsetes kinosaalides vaatamas käinud kaugelt üle miljoni inimese!

Iberofesti filmiprogrammi ajakava:

  • Neljapäev, 16.03 kl 18.00 – «Palmid lumes» 
  • Neljapäev, 16.03 kl 19.30 – «Pikadero»
  • Reede, 17.03 kl 19.00 – «Alasti ekraan»
  • Reede, 17.03 kl 21.00 – «Kiki – kõik räägivad seksist»
  • Laupäev, 18.03 kl 19.00 – «Porto»
  • Laupäev, 18.03 kl 21.00 – «Pikadero»
  • Pühapäev, 19.03 kl 16.00 – «Palmid lumes»
  • Pühapäev, 19.03 kl 19.00 – «Porto»
  • Esmaspäev, 20.03 kl 17.30 – «Meie viimane tango»
  • Esmaspäev, 20.03 kl 19.30 – «Kiki – kõik räägivad seksist»
  • Teisipäev, 21.03 kl 19.30 – «Meie viimane tango»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles