Tallinnas saab näha maailma kunstiklassikat ruumilisel lõuendil

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-näitus "Monet'st Klimt'ini"
3D-näitus "Monet'st Klimt'ini" Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna vanalinna südames Helios Hallis avati multimeedia kunstinäitus «Monet'st Klimtini – kunst liikumises». Näitusel on väljas enam kui 140 maailmapärandisse kuuluvat teost, mille autoriteks on Claude Monet, Vincent van Gogh ja Gustav Klimt.

Tavapärase valgetel seintel rangelt joondatud piltide asemel avaneb vaatajatele unikaalne 360-kraadine ekspositsioon. Kogu hiiglaslik ruum, alates põrandast ja lõpetades laega, moodustab justkui tervikliku lõuendi, mis elustub tänu suurte kunstnike fantaasiale.

Nüüdisaegne tehnika võimaldab van Gogh'i, Monet' ja Klimti maale projitseerida enam kui viie meetri kõrgustele pindadele. Spetsiaalselt loodud programm sünkroniseerib 30 projektori tegevust, mis lubab sõna otseses mõttes «sammuda keset kunsti», tunnetada seda piirideta, näha iga viimastki pintslivärelust ja avastada täiesti uusi perspektiive.

Klassikalisest muusikast saadetuna lähevad teosed liikumisse ning etendub värvikas 45-minutiline vaatemäng, mis hurmab igas vanuses publikut ning paneb armuma maalikunsti ja kunstinäitustesse.

Näitus «Monet'st Klimtini – kunst liikumises» kasutab nüüdisaegse, innovatiivse ja kõrgtehnoloogilise lähenemise võimalusi klassikalise kunsti silmapaistvaimate teoste esitamiseks.

Projekti välja töötamiseks kulus enam kui kaks aastat ning selle on loonud rahvusvaheline meeskond, kelle hulka kuulusid graafilised disainerid, kunstnikud, muusikatoimetajad ja lavastajad.

Vaatemäng toimub Helios Hallis, mis tähistab ühtlasi saja aasta möödumist kino Helios tegutsemise algusest.

«Monet'st Klimtini – kunst liikumises» on avatud 7. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles