Augustibluus avalikustas esinejad

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Gales.
Eric Gales. Foto: Augustibluus

4. ja 5. augustil toimuva festivali Augustibluus peaesinejateks on Ameerika Ühendriikidest pärit bluusilegendid Duke Robillard ja Eric Gales. Lisaks bluusi sünnimaa esindajatele võib Haapsalus toimuva festivali kaheksal laval näha ja kuulda veel artiste ja ansambleid Austraaliast, Venemaalt, Itaaliast, Belgiast, Soomest, Lätist ja Ukrainast. Loomulikult on esindatud ka kogu kodumaise bluusi paremik, eesotsas Tanel Padar Blues Bandiga.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul on 24. korda toimuva Augustibluusi esinejaterivi läbi aegade kaalukaim. «Ootame sel korral Haapsallu bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvaid staare, keda varem pole õnnestunud festivalile meelitada,» selgitas Ukareda.

Duke Robillardi puhul on tegemast maailma ühe enimhinnatud kitarristiga, keda ka BB King on nimetanud «üheks suurtest kitarristidest». Maailma prestiižseimal bluusmuusika galal The Blues Music Awards on Robillardi nimetanud parimaks bluusikitarristiks suisa neljal aastal järjest ning 2007. aastal nomineeriti ta ka Grammyle.

42-aastane Eric Gales on Ameerika bluusifenomen, andekas kitarrist ja imelaps, kes võttis esimest korda pilli kätte juba 4-aastaselt. Ta võitis esimese bluusiauhinna 11-aastaselt, Guitar World Magazine nimetas Gales'i 1991. aastal parimaks uueks talendiks ning 2015. aastal tõusis ta Gibson Guitars'i korraldatud maailma parima kitarristi valimistel neljandale kohale.

Tänavune festival Augustibluus toimub 4. ja 5. augustil Haapsalus ning kokku astub festivali kaheksale lavale ligikaudu 30 esinejat. Festivali esinejaterivi täieneb pidevalt ning täpse ülevaate leiab festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles