Mini-EMP kutsub noori

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mini-EMP
Mini-EMP Foto: Plakat

3.–6. aprillil toimub kolmandat korda noorte nüüdismuusika festival mini Eesti Muusika Päevad ehk mini-EMP. Festivali tänavune peateema on Eesti Muusika Päevadega ühiselt «Läbi hämaruse», mille kinnitusena kuulub programmi ka erakordne audiovisuaalne valgusmäng «Valgus läbi hämaruse» Tallinna Inglise Kolledži fassaadil. Valguskontserdist on võimalik osa saada 4. ja 5. aprillil kell 21.

Mini-EMPi kavast leiab  lisaks valgusmängule põnevaid sündmusi kõigile, näiteks tantsijate ja muusikute improjämm linnaruumis ning päikese ära saatmine ja hämaruse tervitamine vanalinnas «Mu isamaa on minu arm» saatel. Kolmel korral on võimalik osa võtta põnevast muusikalisest avastusretkest. Tallinna Kunstihoones võib kogeda Ühe laulu kontserti, kus, nagu pealkirigi ütleb, esitatakse pooleteise tunni jooksul korduvalt sama lugu, milleks on eelmise aasta noore helilooja konkursi laureaadi Karl Tipu teos «Unenägude aed». Teost kannab ette segakoor HUIK! ning seda saab 3. aprillil kuulata kolm korda: valguses, hämaruses ja pimeduses.

Koostöös Raadio Ööülikooliga toimub festivali käigus Vanalinna muusikamajas mini-Ööülikool, kus kõnelevad Tuuli Pruul ja Mihail Lustin. Lisaks toimub Tervendavate helide keskuses Vaikusekontsert, kuhu oodatakse inimesi rahustava muusika saatel kevadväsimusest lõõgastuma – esineb Kärtseptsioon ning meeleolu tiibeti laulvate kaussidega loob Henri Liiv. Ettekandele tuleb ka tekste John Cage'i sulest. Festival lõppeb ametliku lõpupeoga Sinilinnus, kus esineb Estbel.

«Mini-EMP erineb oluliselt tavapärasest noortesündmustest, kuna noored jõuavad uue muusikani nii-öelda tagaukse kaudu, ise korraldades ning vahetult professionaalsete muusikute ja korraldajatega suheldes,» selgitab helilooja ja Eesti Muusika Päevade kunstiline juht Timo Steiner noortefestivali eripära. Mini-EMP on festivali Eesti Muusika Päevad algatus, mis toimus 2015. aastal esmakordselt ning pälvis juba esimese korra järel kaks olulist tunnustust: Tallinna spordi- ja noorsooameti preemia «Suured teod 2015» ja Eesti Noorteühenduste Liidu auhinna «Noorteprojekt 2015».

Mini-EMPi tööpõhimõte on noortelt noortele, mis tähendab, et meeskond koosneb Eesti üldhariduskoolide ärksatest noortest, kes töötavad tavalise festivali meeskonnana ja keda toetavad mentorid. Tänavusteks mentoriteks on olnud nii EASi turismiarenduskeskuse sündmuste projektijuht Mari Kareda, NUKU kommunikatsioonijuht Hannele Känd kui ka helilooja ning produktsioonifirma ja muusikafestivalide kunstiline juht Peeter Vähi. Videointervjuud Peeter Vähiga vaata siit:

Facebook: https://www.facebook.com/noorteEMP/

Koduleht: http://miniemp.weebly.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles