Tume ja värske

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depeche Mode
Depeche Mode Foto: Kuvatõmmis

Depeche Mode

Spirit

Venusnote Ltd / Columbia

Hinne: 4

Bändi uuematelt fotodelt vaatavad vastu härrased Andy Fletcher, Martin Gore ja Dave Gahan, aja ja elu poolt veidi räsitud, kuid endiselt sõnumiga. «Spirit» on juba 1980. aastal kogunenud Depeche Mode’i diskograafia 14. album. Võibki täitsa vabalt ligi 40 aastat koos olla, plaate teha ja selle juures ikkagi säilitada väga tugeva taseme.

Staažika Depeche’i puhul võib isegi rääkida sellest, et kui uue sajandi algus oli neil kuidagi konarlikult kramplik, aga üldse mitte halb, siis uuesti leidsid nad ennast alles käesoleval kümnendil. «Spirit» markeerib nende teekonna uut etappi, mis mingis mõttes on veidi unustatud vana, kuid teisalt toob jällegi mängu uued dimensioonid. Selle eest on ilmselgelt vastutav produtsent James Ford, kes on pool nu-electro-disco duost Simian Mobile Discost ning ühtlasi produtsent, kelle käsi on mängus Arctic Monkeyse perfektse albumi «AM» juures. Tema oligi see tüüp, kellele bänd saatis trobikonna üsna troostituid ja düstoopilisi demosid, et vaata, mis saab siis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles