Kumu filmihooaja avab skandaalne Korea geikoor

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Nädalalõpud» jutsutab skandaalsest Korea gei-koorist
Dokumentaalfilm «Nädalalõpud» jutsutab skandaalsest Korea gei-koorist Foto: Kaader filmist

Kumu Dokumentaal avab värvikireva kevadhooaja filmiga skandaalsest Korea geikoorist.

Kolmapäeval, 5. aprillil demonstreeritav dokumentaalfilm «Nädalalõpud» on humoorikas ja samas tõsine sissevaade homofoobsesse Lõuna-Korea ühiskonda. Alates 2003. aastast käib Seoulis igal nädalavahetusel koos riigi ainuke geidest koosnev amatöörlaulukoor G-Voice, mille liikmed väljendavad oma tegevuse ja repertuaariga vastupanu konservatiivsele ühiskonnakorraldusele.

Kodumaal palju vastukaja saanud film pälvis mullusel Berliini filmifestivalil Panorama sektsiooni publikuauhinna. Linateose lavastaja on Lee Dong-ha. Film jõuab Eestis ekraanile esimest korda.

Vaata filmi reklaamklippi

Lisaks tutvustab Kumu Dokumentaali kevadhooaeg publikule kunsti-, muusika- ja spordimaailma säravamaid isiksusi, käib koos vaatajatega Amazonase džunglis ja avab järjekordset Põhja-Korea fenomeni Sloveenia radikaalbändi Laibach filosoofia kaudu.

Kokku on Kumu kevadises programmis kümme dokumentaalfilmi. Hooaja lõpetab 5. juunil Norra dokumentaalfilm «Magnus», mis räägib juba 13-aastaselt rahvusvaheliseks male suurmeistriks saanud malegeeniuse Sven Magnus Carlseni teekonnast kõigi aegade parimaks maletajaks.

Filmid linastuvad Kumu auditooriumis kolmapäeviti kell 18. Kumu Dokumentaal on vaba sissepääsuga dokumentaalfilmide sari rõhuga kultuuriteemalistel filmidel. Filmidele eelnevad sissejuhatused. Vaata programmi täpsemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles