HÕFFi avab verivärske põnevik «Troonide mängu» staariga peaosas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolaj Coster-Waldau filmis "Small crimes" (2017)
Nikolaj Coster-Waldau filmis "Small crimes" (2017) Foto: Kaader filmist

Seekordse festivali avafilmi «Väikesed kuritööd» («Small Crimes», 2017) peaosas mängib nii menusarjast «Troonide mäng» kui ka hittfilmidest «Mama», «Pearahakütid» ja «Unustus» tuntud taani näitleja Nikolaj Coster-Waldau, kehastades mõrva eest vangi mõistetud endist politseinikku Joe Dentonit, kes tuleb pärast vabanemist tagasi koju, kuhu teda pole oodatud.

Festivali kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul on tegu musta huumoriga vürtsitatud stiilipuhta põnevikuga, milles on tunda tugevat autori kätt. «On hea meel tõdeda, et HÕFF jätkab ilusat traditsiooni avada festival Euroopas varem linastumata filmiga, kus on kohal ka selle lavastaja. Evan Katzi saab kindlasti pidada üheks tänapäeva indie-kino olulisemaks režissööriks ja stsenaristiks, kelle vahedat kirjutamisstiili on HÕFFi fännid nautinud nii Adam Wingardi filmides kui ka PÖFFil linastunud Katzi debüütfilmis «Kallis lõbu» («Cheap Thrills», 2013),» lisab Reinup.

Filmi maailmaesilinastus toimus vaid mõned päevad tagasi SXSWi festivalil Austinis; HÕFFil toimub linateose ametlik esilinastus Euroopas. Nikolaj Coster-Waldau kõrval näeb filmis veel mitmeid ekraanilegende nagu Robert Foster («Jackie Brown»), Jack Weaver («Animal Kingdom») jt. Linateose kaasstsenarist on tänavuse Sundance’i festivali žürii suure auhinna pälvinud linatöö «I don’t Feel at Home in This Time World Anymore» lavastaja Macon Blair.

Festivali avafilm «Väikesed kuritööd» linastub reedel, 28. aprillil kell 19.30. Kohal on ka filmi režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles