Juhan Ulfsak lavastab NO99s

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Ulfsak
Juhan Ulfsak Foto: Martin Lazarev

Laupäeval , 8. aprillil esietendub NO99s Juhan Ulfsaki lavastus «NO36 Unistajad», kus mängivad Jakob Juhkam, Jörgen Liik, Rea Lest, Simeoni Sundja.

Teatri kinnitusel tungib «Unistajad» tänase maailma limbosse. Intensiivne osadus maailmaga ja soov sellest eemalduda, kohustus muuta ümbritsevat ning tahe eralduda mägionni, võimetus olla siiras, võimetus olla irooniline. Ainus võimalus maailmaga suhestumisel on mäng, sadistlikud ja julmad, erootilised ja õrnad mängud teise inimese ning iseendaga. Ja kui mängust enam ei piisa, tehakse nii nagu muistses India filmis: käivitatakse kitarr, lüüakse vastu trummi ja lastakse mikrofoni kõik, mis südamel. Lavatuse muusikalise poole eest hoolitsevad Jakob Juhkam ja näitlejad.

Referentsideks Bernardo Bertolucci film «The Dreamers» ja Jean Cocteau raamat «Les Enfants Terribles». Kunstnikud on Petri Tuhkanen ja Kärt Hammer.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles