Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektori ametikohale esitati neli kandidaati

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Lassmann
Peep Lassmann Foto: Sander Ilvest

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) rektorikandidaatide esitamise tähtaeg oli 31. märts kell 17.00. Vastavalt EMTA rektori valimise eeskirjale pidid kandidaadid 7. aprilliks esitama valimistoimkonnale oma kirjaliku nõusoleku kandideerimiseks ning tegevuskava rektoriameti ajaks.

EMTA rektori valimistoimkond registreeris rektori kandidaatideks klaveriosakonna professori Ivari Ilja, muusikateaduse osakonna professori Kerri Kotta, instrumentaalkammermuusika keskuse professori Marje Lohuaru ja puhkpilliosakonna professori Toomas Vavilovi.

EMTA praegune rektor Peep Lassmann konkursil ei osalenud.

Kandidaate võisid valimistoimkonnale esitada Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia akadeemilised üksused, vähemalt ¼ akadeemia nõukogu liikmetest või vähemalt 8 akadeemia professorit ühisavaldusega ning akadeemia ametisolev rektor ja endised rektorid avaldusega.

Professor Ivari Ilja kandidatuuri esitasid keelpilliosakond, dirigeerimisosakond, klaveriosakond, lauluosakond ning vokaalkammermuusika ja saateklassi keskus, samuti kaheksa korralist professorit ühisavaldusega. Professor Kerri Kotta kandidatuuri seadsid üles muusikateaduse osakond ja kompositsiooniosakond. Professor Marje Lohuaru esitajateks olid instrumentaalkammermuusika keskus ja varajase muusika keskus, samuti kaheksa korralist professorit ühisavaldusega. Professor Toomas Vavilovi kandidatuuri seadis üles puhkpilliosakond.

Rektorikandidaatide avalik väitluskoosolek toimub 26. aprillil kell 17.00 EMTA auditooriumis A-402.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor valitakse ametisse akadeemia valimiskogu istungil 3. mail algusega kell 15.00 EMTA kammersaalis. Uue rektori ametiaeg algab 1. septembril ja kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles