Colombias leiti üles varastatud Goya gravüür

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia politseinikud uuesti üles leitud Francisco de Goya sõjakoleduste sarja kuuluva gravüüriga «Halb eelaimus sellest, mis tulema peab».
Colombia politseinikud uuesti üles leitud Francisco de Goya sõjakoleduste sarja kuuluva gravüüriga «Halb eelaimus sellest, mis tulema peab». Foto: Reuters / Scanpix

Colombia politsei teatas, et kuu aja eest varastatud kuulsa Hispaania meistri Francisco de Goya graafiline leht on leitud vihje peale ühest hotellitoast Bogotás.

 

Hispaaniast kohaliku galerii näitusele laenatud gravüür «Halb eelaimus» kuulub sarja «Sõjakoledused», mille Goya lõi aastail 1810.-1820. Kunstiteose kindlustussumma küündis meedia andmetel 80 000 euroni, vahendas BBC News.

11. septembril varastatud gravüür pannakse nüüd ilmselt uuesti üles näitusele, kuhu on koondatud ka kümned teised Goya graafilised lehed.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles