Mikroeelarvega valmivad uued mängufilmide «Olend» ja «Vanamehed»

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilmi "Olend" visuaalikavand
Mängufilmi "Olend" visuaalikavand Foto: EFI

Eesti Filmi Instituut (EFI) ja Kultuurkapital valisid viie kandidaadi seast välja kaks tootmisesse minevat mikroeelarvelist mängufilmi  – fantaasialoo «Olend» ja tragikomöödia «Vanamehed»

Ekspertkomisjoni välja valitud projektid saavad tootmiseks kumbki 120 000 euro suuruse rahastuse, millest EFI ja Kultuurkapital kannavad võrdse osa.

«Kumbki filmilugu esitab tegelikult teravaid ja mõtlemapanevaid küsimusi meie tänase elu eri tahkude kohta – üks naise seisukohast, teine eakate kogemuse läbi,» ütles EFI peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins. «Sotsiaalne kriitika on ajatu ja loomingus igati hädavajalik element.»

Aet Laigu produtseeritav «Olend» on režissöör Maria Avdjuško ja Leana Jalukse kahasse kirjutatud armastuslugu, mille tootja on Meteoriit ja operaator Berenice Eveno Prantsusmaalt.

«Tegu on põneva lähenemisega moodsa naise tunnetele ja soovidele, polaarsus ja vastandus on siia sisse kodeeritud,» ütles Tibbo-Hudgins. «Loos leidub nii põnevikule omaseid kui ka müstika elemente, aga ka erootikat.»

Prantsuse ja Belgia kaastootjatega filmi peaosades mängivad Inga Salurand ja Johann Urb.

Katerina Monastõrskaja toodetav «Vanamehed» on stsenarist-režissöör Andres Puustusmaa tragikomöödia, mille toodab Leo Production ja operaator on Mait Mäekivi.

«Filmilugu jälgib kahte vana meest, kelle kaudu lahatakse tänapäevase ühiskonna väärtushinnanguid ja moraalidilemmasid, millega vanakooli meestel on peaaegu võimatu kohaneda,» kirjeldas Tibbo-Hudgins peategelasi, keda kehastavad Tõnu Kark ja Sergei Makovetski.

Mullusele konkursile laekunud seitsmest projektikavandist valisid EFI ja Kultuurkapital välja kaks lugu. Martti Helde «Skandinaavia vaikus» sünnib koostöös prantslaste ja belglastega ning filmile eraldas rahastuse Euroopa kaastootmisfond Eurimages. Lauri Lagle «Portugal» on hetkel järeltootmises ja jõuab ekraanidele 2018. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles