Von Krahl mälestab suurt meistrit Lembit Ulfsaki

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Ulfsak
Lembit Ulfsak Foto: Rein Kotov

Kinosalong: Suure meistri mälestuseks, «Kajakas» ja džäss.

Kolmapäeval, 26. aprillil toimub Von Krahli baaris salongilik õhtupoolik suure meistri Lembit Ulfsaki mälestuseks. Kuigi Lembit mängis Von Krahlis vaid ühe rolli – emand Arkadina Anton Tšehhovi näidendis «Kajakas» –, on tema vaim nii poeesias kui ka geneesias Von Krahlis toimuvat palju mõjutanud.

«Kajakas». Lavastaja Kristian Smeds, fotol näitlejad Helgi Sallo ja Lembit Ulfsak.
«Kajakas». Lavastaja Kristian Smeds, fotol näitlejad Helgi Sallo ja Lembit Ulfsak. Foto: Von Krahli teater

Kristian Smedsi lavastatud «Kajakas» tõi lavale kahe generatsiooni Eesti näitlejate paremiku ja kinnitas suurepäraselt näitekunsti ajaülesust ja kestvust, isegi kui suured meistrid kord lahkuvad. Mälestusõhtul näitab Von Krahl lavastust «Kajakas» esmakordselt salvestusena suurel ekraanil.

Teadupoolest oli Eesti ühe armastatuma näitleja lemmikmuusikaks džäss. Nii kõlab ka mälestusõhtul improvisatsiooniline džäss kolmelt muusikult: Holger Marjamaa (klaver), Heikko Remmel (kontrabass) ja Reigo Ahven (löökpillid).

Kontserdi järel linastub «Kajakas». Lavastaja Kristian Smeds, näitlejad Helgi Sallo, Lembit Ulfsak, Aleksander Eelmaa, Riina Maidre, Tiina Tauraite, Juhan Ulfsak, Taavi Eelmaa, Erki Laur.

«Kajakas». Lavastaja Kristian Smeds, fotol näitlejad Juhan Ulfsak, Aleksander Eelmaa ja Lembit Ulfsak.
«Kajakas». Lavastaja Kristian Smeds, fotol näitlejad Juhan Ulfsak, Aleksander Eelmaa ja Lembit Ulfsak. Foto: Von Krahli teater
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles