«Kultuuridessant» läheb liikvele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kultuuridessant» on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste ringi reisiv festival
«Kultuuridessant» on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste ringi reisiv festival Foto: Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia

«Kultuuridessant» on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste ringi reisiv festival, mille käigus presenteeritakse avalikkusele looverialade diplomandide lõputöid ja esitletakse ülikooliaastate jooksul õpitut. 

Sel aastal rõõmustavad akadeemia tudengite silmapaistvamad loometeosed publikut kolmel järjestikusel päeval kolmes erinevas linnas: alustatakse 4. mail Jasmist Viljandis, edasi liigutakse 5. mail Tallinna Vaba Lavale ja Sõltumatu Tantsu Lavale ning festival lõpetatakse 6. mail Tartus Aparaaditehases.

«Kultuuridessandi» käigus teevad koostööd erisugustel erialadel õppivad kultuuriakadeemia üliõpilased, kes pakuvad festivali käigus tasuta töötubasid, kontserte ja tantsuetendusi. Muusikaosakonna tudengid on väljas 10-liikmelise bändiga Unofficial Folklore, esitades Eesti folgimaastiku kunagiste ja praeguste superstaaride loomingut uues võtmes. Kavas on ka seitse tantsukunsti diplomilavastust. Lisaks on huvilistel võimalik osaleda töötubades. Rahvusliku käsitöö osakonna tudengite juhendamisel saab valmistada rahvuslikus stiilis ehteid, helkurpaelu ja võtmehoidjaid. Butafooride käe all valmistatakse teatrilaval kasutatavaid rekvisiite ja huvijuhid aitavad avastada näitekunsti imelist maailma. 

«Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast võrsub igal aastal noori andekaid kultuuritegelasi, keda soovime «Kultuuridessandiga» rahvale tutvustada, et olla sillaks kultuurilooja ja selle armastaja vahel,» ütles festivali üks meeskonna liige Kätlin Kriisa.

«Kultuuridessant» toimub tänavu viiendat aastat. Festivali programm «Kultuuridessandi» kodulehel http://kultuuridessant.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles