Viva la Diva!: kohtu meie filmidiivadega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Kaljuste mängis peaosa Kaljo Kiisa 1989. aasta filmis «Regina».
Ülle Kaljuste mängis peaosa Kaljo Kiisa 1989. aasta filmis «Regina». Foto: promo

Vallatu nimega Viva la Diva! linastussari toob fookusesse tähelepanuväärsed naisrollid eesti filmiajaloos.

Filmiõhtute jooksul näidatakse klassikavaramusse kuuluvaid filme koos esiletõstmist väärivate naispeaosalistega. Pärast linastust toimuvad modereeritud vestlusringid näitlejannadega.

Täna, 8.mail kell 19 näeb sarjas Kaljo Kiisa filmi «Regina», mis valmis 1989. aastal Aimée Beekmani romaani «Valikuvõimalus» ainetel. Pärast linastust toimub kohtumine peaosalise Ülle Kaljustega. Moderaator Jaan Tootsen.

Kena, haritud ja iseseisev Regina kuuleb oma kaaslaselt Tiidult, et see abiellub noore lapseootel tüdrukuga. Siis saab ta päranduse – maja väikeses alevis. Elumuutuseks on nii põhjus kui ka võimalus ja Regina kolib pealinnast ära. Üksi ta maja ja aiaga toime ei tule. Regina leiab kuldsete kätega Antsu, kes on küll joodik, aga alevis paremat ei leidu. Et mees on üksik, leiab Regina, et mõistlik on temaga abielluda, kuid lapsed otsustab ta soetada karskete ja tervete meestega. Tema tegevusplaan toimib, kuni ilmneb midagi, millega ta ei arvestanud.

Linastused toimuvad Eesti Kinoliidu saalis aadressil Uus 3 (Sinilinnuga samas majas).

Piletihind 4 eurot, tudengitele 2 eurot, kinoliidu liikmetele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles