Konservatiivne Art Cologne

Tiiu Randmann-Mihkla
, kunstiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal kui Documenta Ateenas on juba hoo sisse saanud ja teine osa samast iga viie aasta tagant toimuvast kunstinäitusest Kasselis pole veel alanud, leidis Kölnis aset igakevadine, peaaegu sama pika ajalooga kunstimess Art Cologne.

Tänavu 26.–29. aprillini toimunud Art Cologneʼi kunstimessist on aastakümnete jooksul kujunenud üks tuntuimaid ja tähtsaimaid kunstiüritusi Saksamaal. 1967. aastal Hein Stünke ja Rudolf Zwirneri ellu kutsutud Kölner Kunstmarkt on vanim omasugune, kus nii kohalikud kui ka rahvusvahelised galeriid eksponeerivad ja müüvad töid sõjajärgsest avangardist kuni kõige tänapäevasema kunstini.

Aja jooksul peaaegu muutumatuna püsinud osalevate riikide hulk oli ka tänavu 20 ümber. Messihoone kolme korruse pea 40 000 ruutmeeril esitles ligi 200 galeriid enam kui 2000 tuntud ja alles tähelepanu püüdva kunstniku tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles