Kumu näitab filmi kunstnikust, kes kujundas Kanada identiteeti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Kus universum laulab: Lawren Harrise hingeline teekond».
Dokumentaalfilm «Kus universum laulab: Lawren Harrise hingeline teekond». Foto: promo

Kumu kunstiteemaliste filmide programmis jõuab sel kolmapäeval esimest korda Eestis ekraanile linateos Kanada kunstiajaloo ühest põnevamast maalijast Lawren Harrisest, kelle töid müüakse tänapäeval miljonite dollarite eest.

Aastatel 1885-1970 elanud kunstniku maalidel kujutatud põhjamaisest metsikust loodusest, üksteisega põimunud erksatest värvidest ning järvevete, taeva ja mäekülgede ulatuslikust sinast on saanud Kanada visuaalse identiteedi lahutamatud osad.

Dokumentaalfilm «Kus universum laulab: Lawren Harrise hingeline teekond» avab selle Kanada legendaarse rühmituse Group of Seven asutajaliikme müstilist maailma looja ja inimesena. Pooleteisetunnises filmis põimuvad 140 maali tema loomingust oma värvikate majade, metsiku looduse, kaugete randade, Kaljumäestiku taevalike tippude ja monumentaalsete Arktika jäämägedega. See on Harrise kunstiline ja hingeline teekond.

Kolmapäeval, 10. mail kell 18 Kumu auditooriumis aset leidev seanss tuleb eksklusiivne, sest spetsiaalselt selleks puhuks saabuvad Eestisse filmi režissöörid Peter Raymont ja Nancy Lang. Nendega vestleb kunstiteadlane Jaak Kangilaski.

«Kumu dokumentaal» on iganädalane dokumentaalfilmide sari, mis keskendub kultuuriteemalistele filmidele. Kõik linastused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles