Vat see ongi eestlaste lemmikseriaal Netflixis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas.
Televiisor. Teler. Graffity Tallinnas. Foto: Hendrik Alla

Selgus, et kõige enam vaatavad eestlased videoteenusest Netflix BBC seriaali «Sherlock», kus detektiiv ja tema kaaslane dr Watson seiklevad tänapäevases Londonis. «Elementaarne, Watson,» ütleks selle peale nimitegelane ise.

Netflix küll oma vaatamisstatistikat ei avalda, kuid portaal highspeedinternet.com on Google'i otsingutrendide põhjal suutnud riikide edetabeli kokku panna. «Sherlockit» armastatakse peale Eesti veel Armeenias, Aserbaidžaanis ja Bangladeshis. See on üldse kõige populaarsem sari, järgnevad «Sõbrad», «Narcos», «Kaardimaja» ja «New Girl».

Soomlased valivad vaatamiseks üle kõige sarja «Sild», aga lätlased hoopis «Sõbrad». Väärib tähelepanu, et nii Rumeenias kui ka Moldaavias on kõige vaadatuim sari «The Vampire Diaries».

Netflix on viimastel aastatel plahvatuslikult laienenud, sel on üle maailma 70,5 miljonit regulaarset tellijat, kellest 53 protsenti elab USAs. Portaali avaldatud kaardi järgi on maailmas kaks riiki, kuhu Netflix veel jõudnud ei ole, need on Hiina ja Põhja-Korea. Kes soovib, võib Netflixi-statistikaga lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles