Ian Anderson esitab Tallinnas Jethro Tulli kuulsamaid lugusid

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Anderson.
Ian Anderson. Foto: promo

Järgmise aasta 6. märtsil astub Nordea Kontserdimaja lavale karismaatiline laulja ning rokkansambli Jethro Tull juhtfiguur Ian Anderson oma bändiga. Viiskümmend aastat lavakarjääri teinud Anderson esitab Tallinnas Jethro Tulli kuulsamaid palasid.

Kava kannab nime «Jethro Tull by Ian Anderson» ning seda kirjeldatakse kui multimeedia vaatemängu, mille keskel on rokkbänd. Koos Ian Andersoniga astuvad Nordea Kontserdimaja lavale David Goodier (bass), John O’Hara (klahvpillid, akordion), Florian Opahle (kitarr) ja Scott Hammond (trummid). Ise mängib Ian Anderson Tallinna kontserdil akustilist kitarri ja flööti - muusikainstrumenti, mis on  temale kõige rohkem tuntust toonud. Andersoni ühel jalal flöödi mängimisest on saanud üks rokkmuusika tuntumaid sümboleid.

Anderson alustas muusikukarjääri 1962. aastal, viis aastat hiljem asutas ta ansambli Jethro Tull. Oma pika karjääri jooksul on see rokkmuusika üks silmapaistvamaid muusikakollektiive välja andnud üle neljakümne stuudioalbumi, kogumiku ning kontsertsalvestise.

Jethro Tull. / Promo
Jethro Tull. / Promo Foto: promo

Ian Anderson on ka pidevalt tuuritamas, tema kontserdikontol on juba mitu tuhat live-esinemist. Varasemalt on Anderson Eestis esinemas käinud kolmel korral – sealhulgas Jethro Tulliga Rock Summeril ’91. Viimati külastas muusik Tallinna kuus aastat tagasi.   

Andersoni ja tema bändi kontserdil kõlavad teiste seas sellised rokkmuusika kuldvaramusse kuuluvad Jethro Tulli palad nagu «Living in the Past», «Heavy Horses», «Thick as a Brick», «Nothing Is Easy», «Sweet Dream», «A New Day Yesterday», «Bourée», «Songs From the Wood», «Aqualung» ja «Locomotive Breath».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles