Collegium Musicale uitab «Unustatud rahvaste» radadel

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Collegium Musicale.
Collegium Musicale. Foto: Collegium Musicale.

Kammerkoor Collegium Musicale annab reedel, 2. juunil kell 21 kontserdi Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas. Kontserdil kõlab läbilõige Veljo Tormise kooritsüklist «Unustatud rahvad», dirigeerib Endrik Üksvärav.

Veljo Tormise kooritsükkel «Unustatud rahvad» koosneb kuuest osast, see valmis vahemikus 1970–1989 ja on kuue läänemereäärse soome-ugri hõimu muusikaline koondportree. Paljud neist rahvastest on väljasuremise äärel ja on keeli, mida kõnelevad veel vaid üksikud inimesed.

Tallinnas tegutsev Eesti tippkoor Collegium Musicale on tuntud ja tunnustatud oma kõla ja kõrgetasemeliste esituste poolest. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, erilisel kohal on eesti heliloojate looming (Arvo Pärt, Veljo Tormis, Erkki-Sven Tüür, Helena Tulve, Tõnu Kõrvits, Pärt Uusberg jt). Lisaks a cappella teostele esitatakse suurvorme.

Kontsert kuulub Tallinna Vanalinna Päevade programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles