Eesti mängufilmid valiti mainekale festivalile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Katrin Maimiku mängufilmis «Minu näoga onu» mängivad Roman Baskin, Evelin Võigemast ja Rain Tolk.
Andres ja Katrin Maimiku mängufilmis «Minu näoga onu» mängivad Roman Baskin, Evelin Võigemast ja Rain Tolk. Foto: Kaader filmist

Eesti mängufilmid «Minu näoga onu» ja «Keti lõpp» valiti võistlema mainekale Karlovy Vary festivalile.

Andres ja Katrin Maimiku mängufilm «Minu näoga onu» ning Priit Pääsukese debüütmängufilm «Keti lõpp» valiti võistlema A-klassi filmifestivali võistlusprogrammi, kus toimub ka mõlema filmi maailma esilinastus. Filmid jõuavad Eesti kinolinadele sügisel. 

Kaks uut Eesti mängufilmi asuvad ühel maailma vanimal filmifestivalil võistlema «East of the West» programmis. Karlovy Vary filmifestival toimub juba 52. korda ning vältab Tšehhis tänavu 30. juunist kuni 8. juulini. 

«Karlovy Vary on üks Euroopa mainekamaid ja olulisemaid filmifestivale. Selle festivali mängufilmide võistlusprogrammis osalemine on filmidele suur tunnustus ja teeb rõõmu, et kahe Eesti mängufilmi maailmaesilinastus toimub just Karlovy Varys. Ka eelmisel aastal oli meil kaks mängufilmi samas võistlusprogrammis - see näitab, et Eesti film on jätkuvalt rahvusvaheliselt heal tasemel,» ütles Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp.

Mõlemad mängufilmid jõuavad Eesti kinoekraanidele tänavu sügisel – «Minu näoga onu» linastub 21. septembril ning «Keti lõpp» 20. oktoobril.

Vanemate ja nende laste tragikoomilistest suhetest rääkiv «Minu näoga onu» on humoorikas draama, mis kõneleb õnne ja läheduse otsingutest. Filmi peategelasi kehastavad Rain Tolk, Roman Baskin ja Evelin Võigemast. 

«Minu näoga onu» režissöörid ja stsenaristid on Andres ja Katrin Maimik. Filmi produtsendid on Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Kristina Lõuk. Filmi tootis Kuukulgur Film koostöös Kinosaurus Filmiga, selle valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Filmi «Keti lõpu» režissöör on Priit Pääsuke, stsenarist Paavo Piik. Fotol on Katariina Tamm ja Piret Krumm.
Filmi «Keti lõpu» režissöör on Priit Pääsuke, stsenarist Paavo Piik. Fotol on Katariina Tamm ja Piret Krumm. Foto: Kaader filmist

Paavo Piigi auhinnatud näidendil põhinev «Keti lõpp» räägib inimestest keset kriisi, mis valitseb nii hinges kui neid ümbritsevas maailmas ning soovist leida elus kindel pidepunkt ja mõistetud olemise tunne. Sügavad teemad on vürtsitatud nüansirikka ja peenekoelise situatsioonikoomikaga. Filmi peaosades mängivad Maiken Schmidt ja Hendrik Toompere jr, kõrvalosades säravad Evelin Võigemast, Ott Aardam, Jörgen Liik, Tiit Lilleorg, Henrik Kalmet, Priit Pius, Katariina Tamm, Piret Krumm ja mitmed teised armastatud näitlejad. 

«Keti lõpu» režissöör on Priit Pääsuke, stsenarist Paavo Piik, produtsent Marianne Ostrat. Filmi operatoor on Meelis Veeremets, kunstnik Eugen Tamberg. Filmi tootsid Alexandra Film ja Luxfilm koostöös Filmivabriku, Cineuniti, Angel Filmsi ja 1Agentuuriga. Filmi valmimist toetas Eesti Kultuurkapital ning kinolevi toetab Eesti Filmi Instituut. Filmi levitab Vaata Filmi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles