Muuseumisõbra tiitli saab Rein Veidemann

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse muuseumisõbra tiitli saab ajakirjanik ja kirjandusteadlane Rein Veidemann kirjanike muuseumide kaitseks meedias välja astumise ning Vilde ja Tammsaare Sõprade Seltsi loomisele kaasa aitamise eest.

«Tahtsime toetada muuseumi eest sõnavõtjat, kes tunneb huvi muuseumi sisulise toimimise vastu ja ei pelga selle heaks ka ise tegutseda,» põhjendas valikut muuseumiühingu juhatuse liige Inge Laurik-Teder.

Muuseumiühing annab iga-aastase muuseumisõbra tiitli üle täna päeval Tallinnas Rotermanni soolalaos. Samal üritusel tunnustatakse ka muuseumiööl osalenud vabatahtlikke, kes andsid olulise panuse selle õnnestumisse.

Muuseumisõbra aunimetuse väljaandmise eesmärk on avaldada avalikku tunnustust isikule või isikutele, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud Eesti muuseumide toetamisel – osalenud muuseumide arendamisel, muuseumides tehtava töö kajastamisel või aidanud kaasa muul moel Eesti muuseumide maine tõstmisele. Varem on tiitliga pärjatud Pertti Pyhtilä (2007), Kadi Alatalu (2008), Enn Kunila (2009), Mart Ummelas (2010), Riina Roose (2011), Ivi Tomingas (2012) ja Ott Sandrak (2013), Riin Alatalu (2014), Kadri Tiisel ja Tiina Vilu (2015) ning Jelena Tsekulajeva (2016).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles