Tallinnas on külas Peterburi Kammerooper

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Kammerooperi ooper «Rigoletto»
Peterburi Kammerooperi ooper «Rigoletto» Foto: Peterburi Kammerooper

Pühapäevast teisipäevani annab rahvusooperis Estonia etendusi Peterburi Kammerooper, kes toob külakostiks kaasa opereti «Nahkhiir» ja ooperid «Pärlipüüdjad» ning «Rigoletto». Esimesi etendusi dirigeerib Maksim Valkov, viimast Aleksandr Goihman.

Peterburi Kammerooperi asutas teatri kunstiline juht Juri Aleksandrov aastal 1987, mil publik ootas uusi loomingulisi ideid. Perestroikaajastu raskustele vaatamata võttis teater, mis oli mõeldud tegutsema kunstilaborina, Peterburi teatrimaastikul kohe sisse prominentse koha. Teater kogus kuulsust «elusa ooperi» ja «otsiva teatrina».

Teater loodi ühtse kunstilise üksusena, millel on ainulaadne repertuaar. See katab laia muusikaliste žanrite spektrit, mis on erinevatel maadel sajandite jooksul välja kujunenud. Ajaga kasvas kammerteatrist Peterburi Kammerooper – professionaalne riigiteater, mis on tuntud nii Venemaal kui ka mujal. 1998. aastal leidis teater endale lõpuks oma kodu. Selleks oli Baron von Dervizi mõis, mis on Sankt Peterburi muusikalise teatriga ajalooliselt tugevalt seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles